X

Χαρδούβελης: η τρόικα επιστρέφει στις αρχές Ιανουαρίου

Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί ως το Eurogoup της 26ης Ιανουαρίου, εμφανίστηκε ο Υπ. Οικονομικών, μετά την σύσκεψη υπό τον Πρωθυπυοργό.

Ant1news

Αισιόδοξος ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου, η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει και η αξιολόγηση από τους δανειστές θα έχει ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης και όλο το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και στελέχη της Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα του χρέους αλλά και το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας, δεδομένου ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν ως το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς τον Μάρτιο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει υποχρεώσεις ύψους 4,5 δις ευρώ.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η τρόικα επιμένει στο δημοσιονομικό κενό, ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξε ότι  η διαφορά «κλείνει σιγά-σιγά», ωστόσο όπως είπε αυτά τα θέματα θα τεθούν όταν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.