X

Κοινό οδικό οδηγό μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη ζητά ο Ντράγκι

«Χρειαζόμαστε  δομικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν τη γραφειοκρατία και βελτιώνουν την ευελιξία στις αγορές εργασίας».

Ant1news


Εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, μέσω κοινής πολιτικής στα πεδία του ανταγωνισμού, της μείωσης της γραφειοκρατίας και των αγορών εργασίας, ζητά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι με άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσελκύει κεφάλαια και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, σημειώνει ο Ντράγκι.

«Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε δομικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν τη γραφειοκρατία και βελτιώνουν την ευελιξία στις αγορές εργασίας», υπογραμμίζει  ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

«Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις σε δομικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομική ένωση καθιστά αξιόπιστη την προοπτική ότι οι χώρες μπορούν πράγματι να ξεπεράσουν την υπερχρέωση μέσα από την ανάπτυξη» κι έτσι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, υποστηρίζει ο Μάριο Ντράγκι.

Επισημαίνει, τέλος,  ότι οι αγορές κεφαλαίου θα πρέπει να ενοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αναλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου. «Ο επιμερισμός των κινδύνων απαιτεί μια βαθύτερη ενοποίηση των αγορών κεφαλαίων, ειδικότερα των μετοχικών αγορών», καταλήγει  ο επικεφαλής της ΕΚΤ.