X

Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω τρίτο μεγάλο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Στις συζητήσεις για ενδεχόμενο Grexit στο Eurogroup της Ρίγας, αναφέρθηκε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, που λέει όχι στην παροχή τρίτου προγράμματος στην Ελλάδα.

Ant1news

Δεν βλέπει τρίτο μεγάλο πρόγραμμα προς τη χώρα μας ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική ενημερωτική ιστοσελίδα Volkskrant.

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έγινε καμία κουβέντα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, στο τελευταίο Eurogroup, της Ρίγας και ανέφερε ότι η Ευρωομάδα «γίνεται ολόενα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα «αυξάνονται οι ανησυχίες για τους Έλληνες καθημερινά».

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Κυριακής με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά την οποία οι πληροφορίες θέλουν να εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Ο κ.Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων, μέσω της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, με κοινό στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τη συνεδρίαση του Eurogroup την 11η Μαΐου.