X

Γιούνκερ: Διαπραγματεύσεις πρώτα σε τεχνικό και μετά σε πολιτικό επίπεδο

Ο χρόνος τελειώνει και η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί πάνω στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ant1news

«Είναι απαραίτητο ένα deal με την Ελλάδα τις επόμενες μέρες», λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει ότι «το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν πρώτα σε τεχνικό και μετά σε πολιτικό επίπεδο και τόνισε ότι «η Κομισιόν έχει διατυπώσει τις προτάσεις της στον Έλληνα Πρωθυπουργό, τις οποίες μελετήσαμε την Πέμπτη το βράδυ».

Ο κ.Γιούνκερ μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Culture επανέλαβε ότι θα προηγηθούν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο από το πολιτικό, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που έθεσε και χθες στον κ.Τσίπρα, με τον οποίο «πέρασα δυο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες φορές προηγουμένως», είπε. 

«Έθεσα έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, που η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης» είπε αναφερόμενος στις προτάσεις των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, είχε χθες διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να εργαστεί πάνω στην πρόταση που του είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και να βρει εναλλακτικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν κάθε απόκλιση που υπάρχει μεταξύ των προτάσεων των δύο πλευρών, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Ο κ.Γιούνκερ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει την απόφαση να εργαστεί στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες προτάσεις.