X

Στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις – Μηνύματα από την Ευρώπη

Προειδοποίησεις από Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ στην Αθήνα. Βολές από Μέρκελ στο ΔΝΤ. Θρίλερ με την άφιξη του Brussels Group στην Αθήνα.

Ant1news

«Προϊόν επιστημονικής φαντασίας, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες περί άφιξης του Brussels Group στην Αθήνα», νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδόσει ότι η ομάδα των Βρυξελλών θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα, ώστε να συνεχιστούν αύριο οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλμιακίων.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να διευκρινίσει τις προτάσεις που έχει κάνει, προσαρμόζοντάς της παράλληλα στις απαιτήσεις των θεσμών. Ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε, σχετικά με τις προτάσεις της Αθήνας ότι  «βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση των συζητήσεων με την Αθήνα είναι η κατάθεση σοβαρών προτάσεων».

Σε πολιτικό επίπεδο, η Άγκελα Μέρκελ ερωτηθείσα για την Ελλάδα απάντησε σήμερα ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», ενώ στέλνοντας μήνυμα στο ΔΝΤ, μετά τη χθεσινή αποχώρησή του από τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η λύση θα είναι συλλογική, γι’αυτό θα πρέπει όλοι να μιλάμε μεταξύ μας».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα στενεύουν και πως δεν υπάρχει χρόνος για κατάθεση νέων προτάσεων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις» προειδοποιώντας ότι αν δεν τις πάρει, «θα μείνει μόνη της».

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας» είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών με τη σειρά του, μέσω twitter σχολίασε ότι «σε αντίθεση με τις επίμονες φήμες, εμείς ποτέ δεν τζογάρουμε (Contrary to stubborn rumors, we never gambled)»,

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης επισύναψε ένα άρθρο του στους New York Times (16 Φεβρουαρίου 2015) με τίτλο «Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια στην Ευρώπη».