X

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς

"Είναι δύσκολη και ανησυχητική η κατάσταση. Όλοι ξέρουμε ότι το τέλος είναι στις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει το πρόγρμαμμα και τελειώνει η δόση στο ΔΝΤ".

Ant1news


Συζητήσαμε με την ελληνική κυβέρνηση με μοναδικό στόχο να υπάρξει σταθερότητα και ευημερία, ικανή να παράξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί μετα το πέρας του Eurogroup..

Υπογράμμισε, όμως, ότι  "Αυτό περνά από το σεβασμό των δεσμεύσεων της Ελλάδας και η χώρα να είναι προσηλωμένη στην ζώνη του ευρώ, να διατηρήσουμε δηλαδή την ακεραιότητα και το μη αναστρέψιμκο των 19",  

Χρειάζεται να πούμε ειπε ο Πιερ Μοσκοβισί, ότι εδώ και 2 εβδομάδες βρισκόμαστε σε μια κατάσταση με εμπόδια. Διότι έχουν γίνει εύλογες προτάσεις των θεσμών προς την Ελλάδα, ούτε για θυσίες ούτε για περικοπές μισθών, όμως περιμένουμε προτάσεις από την κυβέρνηση κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, άρα η μπάλα παραμένει στην ελληνική πλευρά. 

"Είναι δύσκολη και ανησυχητική κατάσταση" πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. "Όλοι ξέρουμε ότι το τέλος είναι είναι στις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει το πρόγραμμα και τελειώνει η δόση στο ΔΝΤ. Δεν έχουμε κάνει επαρκή πρόοδο, όμως προσεγγίζουμε προς το τέλος".

"Η Κομισιόν κάνει έκκληση να επανέλθει η Ελλάδα σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχθεί να κάνει εύλογους συμβιβασμούς ώστε να αποτραπεί μια καταστροφική έκβαση. Σε ότι αφορά την Κομισιόν είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σοβαρά για να φθάσουμε στην συμφωνία. Είναι εφικτό αλλά αναγκαίο, αλλά πρέπει να πάρουμε αποφάσεις." κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.