X

Μετά το Eurogroup η συνάντηση Ντράγκι – Δραγασάκη – Τσακαλώτου

Όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με θέμα την παροχή ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Ant1news

Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες. Πριν ακόμα από τη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το ελληνικό αίτημα για πενθήμερη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, φαίνεται πως απορρίφθηκε ήδη, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις, άλλωστε των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πριν την έναρξη των συζητήσεων, αποτυπώνουν το κλίμα που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προγραμματισμένη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Μάριο Ντράγκι, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναβάλλεται για μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Η συνάντηση θα γίνει με σκοπό να αιτηθεί η Ελλάδα την παράταση για παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέχρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Οι  αυξημένες εκροές καταθέσεων των τελευταίων ημερών αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ώρες, καθώς ήδη από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό παρατηρούνται ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε πει ότι η Ελλάδα θα απολαμβάνει τη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο βρίσκεται σε πρόγραμμα. Το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιουνίου