X

Γιούνκερ: Το "όχι" θα εξασθενήσει δραματικά τη θέση της Ελλάδας

Αν ψηφιστεί το «ναι», θα υπάρξει διαπραγμάτευση, είπε και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση σε αντίθετη περίπτωση.

Ant1news



Σαφή προειδοποίηση ότι η θέση της Ελλάδας θα εξασθενήσει δραματικά σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι», η θέση της Ελλάδας αποδυναμώνεται δραματικά, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ αντίθετα σημείωσε ότι αν οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι», οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Κομισιόν θα προτείνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η απόφαση για το πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής ανήκει στους ίδιους, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.