X

Ντάισελμπλουμ: Στόχος μας είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έκανε πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές, επισήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ant1news

Την ελπίδα ότι θα αναβιώσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα για την επίτευξη ενός συμβιβασμού εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, πριν τη συνεδρίαση του ολλανδικού κυβερνητικού συμβουλίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα κατέστησε πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις. «Δε μας έφερε πιο κοντά σε μία συμφωνία. Για την ακρίβεια, όταν απορρίπτονται οι προτάσεις, αυτό καθιστά την κατάσταση πιο δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «στόχος όλων είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσει το Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με tweet που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα συνεδριάσουν στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Την παραίτηση του Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζητά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, Εμίλ Ρέμερ, ζήτησε την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup. Αφορμή υπήρξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη χθες στην Ελλάδα.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και ανήκει στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, μέχρι πρότινος απολάμβανε την αποδοχή του συνόλου των Ολλανδών για τη σκληρή στάση του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ωστόσο σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε την πολιτική που υιοθετεί ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «κακή οικονομική πολιτική» και «κοινωνικά ανεύθυνη».