X

Όσμπορν: Οι πιθανότητες ενός “happy end” για την Ελλάδα εξανεμίζονται

Απαισιόδοξος για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ant1news

Οι πιθανότητες ενός ευχάριστου τέλους στην ελληνική κρίση εξανεμίζονται, ενώ παράλληλα οι κίνδυνοι για την βρετανική οικονομία μεγαλώνουν, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί ραγδαία εάν δεν υπάρξουν ενδείξεις για επικείμενη συμφωνία στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Χαρακτήρισε καθοριστικές τις διαπραγματεύσεις τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και στη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, απόψε.

Ερωτώμενος από τον βουλευτή Άντριου Τάιρι κατά πόσον θεωρεί πως η Ελλάδα δε θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της και ένα ήταν καλύτερα να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, ο κ. Όσμπορν απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας: Δε μας αρέσει όταν άλλες χώρες παρεμβαίνουν για το ζήτημα του νομίσματός μας, επομένως εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει για το δικό της.

Ο κ. Όσμπορν, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει καταστρώσει πλάνα για τη θωράκιση της οικονομίας της χώρας σε περίπτωση Grexit. «Ελπίζουμε πως δε θα χρειαστεί να τα θέσουμε σε εφαρμογή», συμπλήρωσε.