X

Μοσκοβισί: Πρέπει να αποφευχθεί το Grexit

Αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης και  κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ant1news

«Το Eurogroup συνέρχεται με βασικό ερώτημα: Μπορούμε να ετοιμάσουμε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και κυρίως μπορούμε να τις υλοποιήσουμε;» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Χαιρετίζω τον νέο Υπουργό Οικονομικών και περιμένω νέες προτάσεις από αυτόν» είπε αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε και επανέλαβε πολλές ότι «ένα grexit πρέπει να αποφευχθεί» τονίζοντας ότι «επιθυμούμε συμφωνία».

Ως προς το ρόλο του στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημείωσε ότι θα είναι εκείνος που «θα παρουσιάσεις τις τεχνικές λύσεις οι οποίες είναι εφικτές» υπογράμμισε ωστόσο ότι «το μπαλάκι είναι στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη χθεσινή κοινή δήλωση των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι «την χαιρετίζει» και συμπλήρωσε ότι «περιμένει προτάσεις από τους Έλληνες».

«Παρακολούθησα όλες τις προτάσεις των ελληνικών κομμάτων. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, μπορούμε να συζητήσουμε» είπε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

«Περιμένουμε το μήνυμα από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το αν θέλει ένα δρόμο αξιοπιστίας ή αν θα βαδίσει στο δρόμο της. Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει. Δεν είναι θέμα πολιτικής ή πολιτικών» είπε σχετικά με την αλλαγή προσώπου στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και επανέλαβε πως «ένα grexit θα ήταν μια συλλογική αποτυχία».

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί για να αποφευχθεί το χειρότερο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα, αρκεί να το ζητήσει η Ελλάδα. Να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ο κ.Τσακαλώτος» είπε ο Μοσκοβισί και παραδέχτηκε ότι «έχει χαθεί η αξιοπιστία, όμως πρέπει να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις μας».

«Πρέπει να αποφευχθεί ένα grexit» επανέλαβε.