X

Νουαγιέ: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα χωρίς προοπτική συμφωνίας

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας είναι η Κυριακή, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, εκτιμώντας ότι το ευρώ δεν καταδικάζεται από ένα grexit.

Ant1news

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αυξάνει συνεχώς το ρίσκο για να στηρίζει την Ελλάδα, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ και συμπλήρωσε πως χωρίς να υπάρχει προοπτική συμφωνίας δεν μπορεί πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίζει την Ελλάδα.

«Έχουμε ξεχειλώσει την ερμηνεία των κανόνων μας στο όριο. Δεν μπορούμε να αυξάνουμε συνεχώς το ρίσκο μας για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Νουαγιέ.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σημείο της καταστροφής και χρειαζόμαστε απαραίτητα συμφωνία την Κυριακή. Είναι η τελική ημερομηνία, μετά θα είναι πολύ αργά» συμπλήρωσε. 

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση, ο Νουαγιέ υποστήριξε πως για να λάβει περαιτέρω βοήθεια η Αθήνα θα πρέπει να δεσμευτεί για περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα εκτίμησε ότι το ευρώ δεν είναι καταδικασμένο χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα πρέπει να συνοδευτεί από συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ευρωζώνης