X

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτό το αποτέλεσμα του Eurogroup

Εντελώς ανοιχτό το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Ant1news

«Οι υπουργοί θα συζητήσουν στο Eurogroup την αξιολόγηση των θεσμών. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς ανοικτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Ο ίδιος χθες είχε δηλώσει ότι δεν φτάνει το «ξαναπακετάρισμα των προτάσεων του Ιουνίου», αναφερόμενος στην πρόταση που είχε καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα.

Είχε, επίσης επαναλάβει ότι, δεν συζητείται το ενδεχόμενο για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, το οποίο παρά το ότι χρειάζεται κούρεμα, μια τέτοια κίνηση δεν είναι αποδεκτή από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι, εκτός της σκληρής στάσης που κρατά ο Βόλφανγκ Σόιμπλε καθ’όλη την περίοδο των διαπραγματεύσεων, το γερμανικό κοινοβούλιο είναι ένα εκ των οποίων θα πρέπει να εγκρίνει την όποια συμφωνία, αφού πρώτα θα έχει πάρει την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας της Γερμανίας είχε χθες δηλώσει σχετικά ότι, «μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα μπορέσει η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει εντολή διαπραγμάτευση από τη γερμανική Βουλή».