X

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα

Την ανάγκη για την νομοθέτηση και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της Ελλάδας, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, εισερχόμενος στο Eurogroup.

Ant1news

«Είχαμε μία μακρά και δύσκολη συζήτηση χθες, όμως κατανοήσαμε τις θέσεις των κρατών» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Αναφερόμενος στο τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, σημείωσε ότι «θα δούμε ποιοι θα είναι οι όροι, προκειμένου να επανακκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις» συμπληρώνοντας ότι «αυτός είναι ο ρόλος του Eurogroup», να «προετοιμάσει τις θέσεις για τη Σύνοδο των Αρχηγών των κρατών».

«Η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις μέσα στην Ευρωζώνη» είπε ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς. Να υψώσουμε το ανάστημά μας, προκειμένου να οικοδομηθεί μια καλύτερη ευρωζώνη, όπου θα ανήκει η Ελλάδα».

Ειδικότερα, μιλώντας για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, ώστε να λάβει χρηματοδότηση, είπε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι «να βελτιώσει η κυβέρνηση τις μεταρρύθμισες. Η άποψη των θεσμών, συνίσταται στο ότι αν η ελληνική κυβέρνηση προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και δεσμευτεί ότι θα τις υλοποιήσει, θα μπορέσουμε να θέσουμε τις βάσεις για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων».

«Για εμάς είναι επιθυμητό να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για τους αρχηγούς» είπε αναφερόμενος στο ρόλο του σημερινού Eurogroup.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για να νομοθετήσει άμεσα και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις μακροπρόθεσμα, τότε είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε τις συζητήσεις».

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία φιλόδοξη,από οικονομικής απόψεως και ρεαλιστική, από πολιτικής απόψεως», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος .«Ο κόσμος αναμένει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης» και κατέληξε λέγοντας «ελπίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της ευρωζώνης».