X

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, άνοιξε ο δρόμος για να πάρει αποφάσεις το Eurogroup με κυριότερη αυτή της χρηματοδότησης γέφυρας.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11:30 το πρωί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό ζήτημα. Η υπερψήφιση χθες στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία και το πρώτο μέρος από τα προαπαιτούμενα που τη συνοδεύουν, ανοίγει το δρόμο για να ληφθούν αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση της χώρας.

Άλλωστε το θέμα της χρηματοδότησης γέφυρας πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι αυξημένες, αφού την Δευτέρα πρέπει να αποπληρωθεί η μεγάλη δόση των 3,6 δις προς την ΕΚΤ.

Οι αποφάσεις του Eurogroup,πέραν της χρηματοδότησης γέφυρας, αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα μας.

Την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προανήγγειλε από χτες με tweet ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup και ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε γνωστοποιήσει από τη Δευτέρα ότι θα έχουμε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική  Βουλή.