X

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται απεγνωσμένα την προσέλκυση ξένων επενδυτών

Ρεαλιστικό χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Ant1news

Το Eurogroup επιζητά χρηματοδότηση-γέφυρα 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου η Αθήνα να μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας, Γερούν Νταισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ολλανδικού κοινοβουλίου πως κατά γενική ομολογία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να εμπλακεί στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» τον στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών που διαρκεί το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται απεγνωσμένα την προσέλκυση ξένων επενδυτών και το ταμείο εγγυοδοσίας θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Αντί για μία διαδικασία εξπρές, οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν με αργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερα ανταλλάγματα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στους Ολλανδούς βουλευτές.

Όσον αφορά στην πρόταση για μεταφορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στο Λουξεμβούργο, παραδέχθηκε πως θα ήταν μία υπερβολική παρέμβαση.