X

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έκανε μια θαρραλέα επιλογή με τη συμφωνία

«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος».

Ant1news


Πεπεισμένος ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι «θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος», που αποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας μια «θαρραλέα επιλογή», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Δεν θα κρίνω επί της ουσίας, όμως πιστεύω ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις» είπε ο κ. Μοσκοβισί στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iT.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές (...) επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος», πρόσθεσε, ο Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της Αθήνας, άφησε να εννοηθεί ότι  τυχόν νέες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μπορεί να γίνουν «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο»,  επαναλαμβάνοντας όμως ότι «καμία χώρα-μέλος (της ΕΕ) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το χρέος». Αναφέρθηκε, πάντως, σε «τεχνικές λύσεις», όπως "η επιμήκυνση των ωριμάνσεων» και εξέφρασε την ελπίδα να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «στο επόμενο πρόγραμμα».