X

Ντάισελμπλουμ: έγινε πολλή δουλειά από την Ελλάδα, αλλά...

Ενημερωτικού χαρακτήρα το σημερινό Eurogoup, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του, δεν αναμένεται απόφαση έγκρισης για την δόση των 2 δις ευρώ.

Ant1news

"Το Eurogroup δεν θα λάβει καμία απόφαση την Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ προς την Ελλάδα", δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, εισερχόμενος στη συνεδρίαση των Yπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, "έγινε πολύ δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, τα προαπαιτούμενα και τις τράπεζες, αλλά υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν", προφανώς αναφερόμενος στην απόσταση Αθήνας-πιστωτών για τα "κοκκινα δάνεια", ενώ συμπλήρωσε ""θα ακούσω πρώτα τι έχει να πει η Κομισιόν".

Απαντώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντάισλεμπλουμ είπε ότι ελληνική Κυβέρνηση και δανειστές έχουν "περιορισμένο χρόνο", υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να ολοκληρώσουμε την πρώτη ομάδα προαπαιτουμένων και να δούμε τις μεταρρυθμίσεις στο θέμα της διακυβέρνησης των τραπεζών", σημειώνοντας ότι "βασική προτεραιότητα είναι να μην διασαλευτεί η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών".