X

Eπιστρέφουν οι δανειστές στην Αθήνα

Παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής πλευράς και αυτής των δανειστών για τα φλέγοντα ανοιχτά ζητήματα θα γίνει σήμερα σε συνέδριο στην Αθήνα.

Ant1news

Έτοιμη να προχωρήσει  στην άμεση υλοποίηση των μεταρυθμίσεων σε Ασφαλιστικό και φορολογικά είναι η κυβέρνηση, με σκοπό να το πράξει πριν το τέλος του 2015, παρά το ότι οι δανειστές θεωρούν ότι πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τον πρώτο έλεγχο του προγράμματος, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Υπό αυτό το πρίσμα – και μετά από τη «μνημειώδη» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο – θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις ελληνικές θέσεις.

Λίγο αργότερα οι επικεφαλής των θεσμών, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κοστέλο και Ρέφερ, θα βρεθούν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου. Από εκεί θα δώσουν το στίγμα των επόμενων ημερών και των συζητήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται οι τοποθετήσεις των δύο πλευρών επί των κρίσιμων αυτών ζητημάτων.

Η επιστροφή των δανειστών είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα προηγηθεί το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου. Στόχος θα είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός υλοποίησης των μέτρων του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, αφού έχει ζητηθεί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ώστε μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα να έχει εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δις.