X

ΕΚΤ: Επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Μάρτιο του 2017

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί περαιτέρω εάν χρειαστεί - Μείωσε κι άλλο η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.

Ant1news

Την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Μάρτιο του 2017 αποφάσισε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου.

Στις αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (QE) θα περιλαμβάνονται και ομόλογα που έχουν εκδώσει δήμοι και περιφέρειες, όπως διευκρίνισε.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρόγραμμα και για περισσότερο χρόνο, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χρήση κάθε διαθέσιμου εργαλείου προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιστρέψει ο πληθωρισμός κοντά στο στόχο του 2%.

Η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε σήμερα το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε μια ακόμα προσπάθεια να τονώσει το δανεισμό και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Όπως αναμενόταν ευρέως από τους αναλυτές, η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,30% από το -0,20%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,30%.