X

Ρέγκλινγκ: Σύγκλιση με το ΔΝΤ στο ζήτημα του χρέους

Τι είπε ο επικεφαλής του ESM για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις.

Ant1news

«Πρόσφατα έχει υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στη δική μας ανάλυση και σε εκείνη του ΔΝΤ» δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκλείοντας εκ νέου το ονομαστικό κούρεμα του χρέους, αλλά επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η περίπτωση της αναδιάρθρωσης.

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την έκπληξή του, μιλώντας στο ΒΗΜΑ, για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σχετικά τον ρόλο του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο και εξήγησε ότι ο ίδιος θεωρεί μάλλον βέβαιη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η οποία προβλέπεται σε μια σειρά νομικών κειμένων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου του 2015, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να υπάρξουν πισωγυρίσματα. Ο Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε «έγκαιρη» τη δημιουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, η οποία όπως είπε είναι πολύ σημαντική για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης.