X

Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η πρόταση για το Ασφαλιστικό αλλά δεν βγαίνουν τα νούμερα

Δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup για το Ασφαλιστικό και το χρέος, από το Νταβός. Τι είπε για ΔΝΤ και Σένγκεν.

Ant1news

Μια καλή συνταξιοδοτική ρύθμιση, για να γίνει βιώσιμο το σύστημα, χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Bloomberg, αλλά πρόσθεσε οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει βάλει μια σοβαρή πρόταση στο τραπέζι, η οποία φαίνεται ότι είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, όμως υπάρχουν δημοσιονομικά κενά βραχυπρόθεσμα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε τώρα», είπε διευκρινίζοντας ότι, «αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιες εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών, το Ασφαλιστικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, καθώς μετά τη διευθέτησή του, θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του προϋπολογισμού, με στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι, το Ταμείο θα ξαναμπεί, όμως θα πρέπει να διαθέτει τα σωστά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Ντάισελμπλουμ, τάχθηκε κατά της δημιουργίας μιας «μίνι Σένγκεν», τονίζοντας πως «θέλω να δουλέψουν και οι 28 (χώρες της ΕΕ) μαζί.