X

Βίζερ: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έγκαιρη αξιολόγηση

Τι λέει ο επικεφαλής του EuroWorking Group και για το "plan X" του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ant1news


«Πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλώνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, στο Έθνος της Κυριακής

 Αναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα του χρέους τονίζει ότι θα εξεταστεί στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης, καθώς ο βαθμός βιωσιμότητάς του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι κεντρικοί στην αξιολόγηση. Παράλληλα, τάσσεται, εκ νέου, υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα  περί «plan Χ» για τα οποία μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υπογραμμίζει πως «σε κάποιους λίγους ανθρώπους εκτός Ελλάδας είχε γίνει σαφές, ήδη από τον Μάρτιο, ότι στη χώρα υπήρχε μία γραμμή σκέψης -από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων- ότι από την αρχή δεν είχαν την πρόθεση να ολοκληρώσουν το δεύτερο πρόγραμμα, αλλά υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα του προγράμματος στο τέλος χωρίς δεσμεύσεις».

«Αυτό το σχέδιο», όμως, όπως σημειώνει ο Τόμας Βίζερ, «δεν ήταν καλά μελετημένο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα είχε λειτουργήσει».