X

Αυστηρά μηνύματα Σόιμπλε προς την Αθήνα

«Εξαιρετικά δύσκολη» χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ant1news

Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής βοήθειας, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό παραμένει ένα «εξαιρετικά δύσκολο» ζήτημα.

Συμπλήρωσε πως το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να είναι έτοιμο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Όσον αφορά στα σενάρια περί «Brexit», o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε όλοι αρκετά αισιόδοξοι πως θα υπάρξουν αποτελέσματα στη Σύνοδο Κορυφής, τα οποία θα επιτρέψουν στους Βρετανούς εταίρους μας να έχουν μία επιτυχημένη εκστρατεία εν όψει του δημοψηφίσματος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.