X

Διχασμένοι οι δανειστές σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους

Μεγάλες διαφορές όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters. Τι λένε Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ρέγκλινγκ.

Ant1news

Διχασμένοι είναι οι πιστωτές της Ελλάδας σχετικά με το κατά πόσο είναι αναγκαία μία ελάφρυνση του χρέους, αποκάλυψε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εν όψει της συνεδρίασης του υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή.

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πως αντιμετωπίζουν τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος θεσμοί και κράτη-μέλη της Ε.Ε. και οι διαφορές είναι πραγματικά σημαντικές», είπε ο αξιωματούχος, κάνοντας αναφορά στα διαφορετικά σενάρια για την ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές επιδόσεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ΕΕ, ΔΝΤ και Ελλάδας, υποστήριξε ότι, «οι διαφορές είναι μικρότερες απ' ότι γενικά λέγεται.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι η λήψη έκτακτων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ένα σενάριο που προωθεί η Κομισιόν και δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα τη λήψη τέτοιων μέτρων.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του πως εξετάζει τρόπους ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας, χωρίς όμως να αναφερθεί στις πιθανές λύσεις.

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, επειδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα σενάριο σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, καθώς και για το πώς και το πότε θα διεξαχθούν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ε.Ε., επισημαίνει το Reuters.