X

Χρεοκοπεί ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας

Στον «αέρα» η λειτουργία του μεγαλύτερου online ταξιδιωτικού ομίλου της Γερμανίας. Τα σενάρια που διακινούνται στα Μέσα.

Ant1news

Στάση πληρωμών κήρυξε ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας,  Unister Holding, μετά το θάνατο του ιδρυτή και βασικού μετόχου του, Thomas Wagner σε αεροπορικό ατύχημα στη Σλοβενία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη γερμανική ηλεκτρονική έκδοση FVW, η στάση πληρωμών αφορά στη μητρική εταιρεία συμμετοχών Unister Holding, ενώ οι μέτοχοι του ομίλου σημειώνουν ότι, οι θυγατρικές του, μεταξύ των οποίων και η Unister Travel, η οποία διαχειρίζεται δημοφιλή portal όπως το Ab In Den Urlaub και το Flüge.de.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι του ομίλου φέρονται να αναφέρουν ότι, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις εξελίξεις οι πελάτες που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις.

Ταυτόχρονα κήρυξε στάση πληρωμών και ο μικρότερου μεγέθους tour operator Urlaubstours του ομίλου, χωρίς όμως να δίνεται κάποια εξήγηση για αυτήν την κίνηση, όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα. Το ίδιο το πρακτορείο, ωστόσο, φαίνεται πως διαβεβαίωσε ότι, όλες οι κρατήσεις είναι διασφαλισμένες μέσω ασφαλιστικών εγγυήσεων. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι, δεν θα δέχεται νέες κρατήσεις.

Στη Γερμανία, πάντως, οργιάζουν οι φήμες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε το μοιραίο ταξίδι του ο 38χρονος ιδρυτής του ομίλου.

Όπως αναφέρει το FVW, το οποίο επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα, ο Wagner ταξίδεψε με προσωπικό του αεροσκάφος στη Βενετία, παίρνοντας μαζί του και στενούς του συνεργάτες, με στόχο να εξασφαλίσει εξωτραπεζικό «δάνειο» πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτόν το λόγο, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να μετέφερε μαζί του 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, τα οποί θα χρησίμευαν ως εγγύηση για το «δάνειο».

Η συμφωνία όμως απέτυχε και ο Wagner σκοτώθηκε μαζί με τους συνεργάτες του στο ταξίδι επιστροφής από τη Βενετία στη Λειψία.

Σε κάθε περίπτωση, ο γερμανικός όμιλος φαίνεται πως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ιδρυτής του προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον διασώσει.