X

Ντράγκι: συμφέρον και της ευρωζώνης η λύση στο χρέος

Λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα, ζήτησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ant1news


«Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», παραδέχτηκε ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε ευρωβουλευτές.

«Είναι προς το συμφέρον την ευρωζώνης ως σύνολο και της ίδιας της Ελλάδας να βρεθεί μόνιμη (lasting) λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα» τόνισε ο Κεντρικός Τραπεζίτης.

Όπως είπε «ξέρουμε από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ετοιμάζονται και προσβλέπουμε σε μια συμφωνία για αυτά τα μέτρα στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup».

«Θέλουμε μια λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη δυναμική της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

Η ΕΚΤ στηρίζει την ανάκαμψη

Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης έχει αντέξει την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε, εξάλλου ο κ. Ντράγκι.

Παράλληλα επεσήμανε πως «η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα» και πρόσθεσε ότι «η σταδιακή αυτή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Brexit, υποστήριξε πως η ευρωζώνη επέδειξε ανθεκτικότητα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και ότι η αρνητική αντίδραση των αγορών ήταν σύντομη και οι τιμές των στοιχείων ενεργητικού ανέκαμψαν γρήγορα.