X

Υπουργός Οικονομικών βγάζει “στην σέντρα” τον Ντάισλεμπλουμ για το “πάγωμα μέτρων”

Δεν ενημερώθηκε το Eurogroup για την απόφαση Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζει ευρωπαίος ΥΠΟΙΚ και αναρωτιέται πως πάρθηκε η απόφαση αυτή. Θετική η Κομισιόν στις εξαγγελίες Τσίπρα.

Ant1news

«Βιαστική, ανακριβή», χαρακτηρίζει τη δήλωση του εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταίσελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία οι θεσμοί θεωρούν τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ασύμβατες με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του γερμανικού Χρηματιστηρίου ΜΝΙ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΜΝΙ στον λογαριασμό του στο Twitter, το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα.

Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: Προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή, δεν είναι ομόφωνη.

Σχολίασε ακόμη πως αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».

«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Πρακτορείο, οι απόψεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα είναι «διχασμένες» και «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε εγκρίνει τις κοινωνικές δαπάνες του πρωθυπουργού εάν την είχαν συμβουλευτεί».

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Κομισιόν είναι θετική στην απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει το έκτακτο επίδομα και ότι το λάθος είναι ότι δεν επικοινωνήθηκε στους δανειστές πριν ανακοινωθεί, εκτιμώντας ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η απόφαση για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων μπορεί να αναστραφεί.