X

Συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί για την επανεκκίνηση της αξιολόγησης

Το ελληνικό ζήτημα στο “μικροσκόπιο” του απογευματινού EuroWorking Group.

Ant1news

Η πορεία του προγράμματος και η επανεκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να «καταγράψουν την πρόοδο» που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε αρνητικά.

Χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, με τον οποίο είχε λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε σύμπτωση απόψεων ​στο ​ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να ​γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως διευκρινίζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.