X

Έκπληκτος ο Ντάισελμπλουμ από τη “σκληρή” έκθεση του ΔΝΤ

Η αντίδραση του επικεφαλής του Eurogroup ως προς τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού  Ταμείου για την Ελλάδα. Τι λέει για το χρέος.

Ant1news


Στο στόχαστρο του Γερούν Ντάισελμπλουμ βρέθηκε η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μεταξύ άλλων κρίνει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και εκτιμά ότι η χώρα, παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ.

Όπως μεταδίδει το Reuters,  ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στην Ολλανδική τηλεόραση, χαρακτήρισε την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως, δήλωσε έκπληκτος από τη «σκληρότητά» της , εξηγώντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση η οποία είναι «αχρείαστα απαισιόδοξη».

Αναφορικά με το χρέος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Έλληνες παραμείνουν εποικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε, πάντως,  ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα», αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.