X

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: θέλουμε να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε για πιθανό Grexit. Η απάντησή του στον Σουλτς.

Ant1news

«Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν αποδείξει την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια», απάντησε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς αν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη υπάρχει ως πιθανότητα.

«Εδώ και χρόνια τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, έχουν αποδείξει την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, με στόχο να την επαναφέρουν σε ένα μονοπάτι οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι, «πρόκειται για αποστολή η οποία συνεχίζεται εδώ και χρόνια και παραμένουμε πιστοί σε αυτήν».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι, «θέλουμε να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη, με την Ελλάδα μέσα και θα υποστηρίξουμε ό,τι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί θέλουμε το πρόγραμμα στήριξης να συνεχιστεί επιτυχώς».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος του SPD για τη γερμανική καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη» τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και «δείχνοντας» τον Σόιμπλε, είχε πει ότι, «όποιος φλερτάρει με το Grexit, παίζει με τη διάσπαση της Ευρωζώνης».

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα ότι, η Αθήνα και οι δανειστές της θα βρουν έναν «εποικοδομητικό δρόμο για να συνεχίσουν», ενώ αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλουμε να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα μέσα», σημείωσε ο ίδιος και τόνισε ότι οι συζητήσεις της περασμένης Παρασκευής προκαλούν αισιοδοξία ότι μια συμφωνία είναι πιθανή».