X

“Καμπανάκι” Ρέγκλινγκ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Τι είπε για την κρίση και το «ευρωπαϊκό συνεργείο» ο επικεφαλής του ESM.Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές.

Ant1news

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους διεθνείς δανειστές της, εάν η Αθήνα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών», δήλωσε την Πέμπτη ο Κλάους Ρέγκλινγκ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αθήνα ενόψει του Εurogroup της Δευτέρας και των προσδοκιών της Κυβέρνησης για έστω κατ΄ αρχήν, πολιτική συμφωνία.

 Μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, ο επικεφαλής του ESM, είπε ότι «οι  πολιτικές διάσωσης της ευρωζώνης αποδίδουν», σημειώνοντας ότι τέσσερις από τις πέντε χώρες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για το οποίο είχαν δεσμευθεί..

«Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Πουθενά το μέγεθος των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλο και η διαχείριση τους τόσο αδύναμη όσο στην Ελλάδα», αναφέρεται στο προσχέδιο της ομιλίας του κ. Ρέγκλινγκ.

«Αλλά, η Ελλάδα μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα", συμπλήρωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και διευκρίνισε.

«Αν η Ελλάδα εφαρμόσει το συμφωνημένο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τότε μπορεί να βγει επιτυχώς στις αγορές το καλοκαίρι του 2018».

Ο επικεφαλής του ESM, τόνισε ακόμη ότι «η κρίση είναι πίσω μας και έχουμε βγει από αυτήν ισχυρότεροι από όσο ήμασταν παλαιότερα», επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να δίδεται η εντύπωση ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε διαρκή φάση “επισκευών”.