X

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: δεν περιμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Να "παγώσει" τις ελληνικές προσδοκίες, έσπευσε, όπως το συνηθίζει, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ant1news

Να "ψαλιδίσει" τις ελληνικές προσδοκίες για μια έστω κατ΄ αρχήν πολιτική συμφωνία στο Eurogroup, που θα "ξεπαγώσει" την διαπραγμάτευση έσπευσε, όπως συνηθίζει, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει "δεν περιμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup".  

Κατά την ενημέρωση των οικονομικών συντακτών, πάντως, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα του "για επιστροφή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα αρκετά σύντομα".

Γνωρίζοντας τις προθέσεις μεγάλης μερίδας των δανειστών, η ελληνική πλευρά, που επιθυμεί να πάρει ένα προσχέδιο συμφωνίας το οποίο θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φαίνεται να κρατά μικρό «καλάθι» καθώς οι πιέσεις για προνομοθέτηση νέων, σκληρών μέτρων παραμένουν στο τραπέζι, με αποτέλεσμα οι όποιες ελπίδες για συνολική συμφωναία να μετατίθενται για το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Τέτοια εξέλιξη πάντως, θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης στις αρχές Μαρτίου, την ώρα που φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό.