X

“Εμφύλιος” στην γερμανική κυβέρνηση για την Ελλάδα

Εκ διαμέτρου αντίθετοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των Γερμανών Υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών της Γερμανίας, αναφορικά με την Ελλάδα.

Ant1news

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως έχει ήδη κάνει πολλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε είπε ότι, «η Αθήνα χρειάζεται να κάνει περισσότερα στους τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο Υπουργών ακολούθησαν δηλώσεις του Σόιμπλε, μέσω των οποίων κατηγορούσε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι «στέλνει λάθος μήνυμα στην Ελλάδα», ενώ επανάλαβε ότι, για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. 

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, κινήθηκε στο ύφος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι, η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Παραδέχτηκε ότι η χώρα μας έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα, τόνισε όμως ότι όλα αυτά δεν οφείλονται στους δανειστές, αλλά σε λάθη είκοσι ετών που έκαναν οι κυβερνήσεις της χώρας.