X

Κερέ: υπάρχουν ακόμα εμπόδια για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Για το ζήτημα του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μίλησε το μέλος της ΕΚΤ. Τι είπε για την ποσοτική χαλάρωση.

Ant1news

Επιφυλακτικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η Ελλάδα κάνει πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν αρκετά ακόμη εμπόδια, προτού η ΕΚΤ προχωρήσει στην αγορά των ελληνικών ομολόγων» δήλωσε ο αξιωματούχος της Φρανκφούρτης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο Κερέ εστίασε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη καθορισμού των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προτού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα» πρόσθεσε.

Σχετικά με το Eurogroup της Δευτέρας, ο Κερέ έκανε λόγο για «ημέρα πολιτικών αποφάσεων» και εξέφρασε την επιθυμία για την «ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».

«Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό εξειδίκευσης των σχετικών μέτρων» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε πως «επισήμως δεν χρειαζόμαστε το Ταμείο, αλλά η εμπλοκή του προσδίδει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα».