X

Κερέ: σαφήνεια για τα μέτρα για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Πότε «βλέπει» συμφωνία για το χρέος ο τραπεζίτης. Τι είπε για την αξιολόγηση και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ant1news

Τη σημασία του να βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος τόνισε ο Μπενουά Κερέ, της ΕΚΤ, από το συνέδριο του Economist που διεξάγεται στη Φρανκφούρτη.

Ο Κερέ υπογράμμισε ότι, «είναι σημαντικό να υπάρξει επαρκής συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να μετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Αναφορικά με το χρόνο της ολοκλήρωσης των συζητήσεων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ότι επίκειται «τις προσεχείς εβδομάδες», τονίζοντας παράλληλα ότι, «είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ής Ιουνίου».

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ.

Απευθυνόμενος σε όλες τις πλευρές των δανειστών της Ελλάδας είπε ότι, θα πρέπει όλοι οι «παίκτες» να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να επανακάμψει πλήρως το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «ανάγκη αποφασιστικών και δραστικών μέτρων για τα κόκκινα δάνεια».

Όσο για την Ελλάδα, τόνισε ότι «είναι σημαντικό για τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σοβαρή δέσμευση στους στόχους που έχουν τεθεί και στα μέτρα που έχουν ληφθεί».