X

ESM: τελευταία ευκαιρία για την υποδόση των 800 εκ. ευρώ

Ποια προϋπόθεση αναμένει να εκπληρωθεί ο Μηχανισμός. "Παράλληλη συνεδρίαση" με το EWG. Ως τις 31 Οκτωβρίου διαθέσιμα τα χρήματα.

Ant1news

Μόλις λίγα 24ώρα πριν την 31 Οκτωβρίου, οπότε θα πάψουν να είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα τα 800 εκ. ευρώ, θα εξετάσει ο ESM την έγκριση ή μη της εκταμίευσης της υποδόσης προς την Αθήνα, όπως αναφέρει έγγραφο του Μηχανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απελευθέρωση των 0,8 δις ευρώ, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, θα εξεταστεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην συνεδρίαση του, την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου.

Υπ' όψιν του ΔΣ του ESM θα τεθεί η έκθεση των θεσμικών οργάνων των δανειστών, αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς επιχειρήσεις και ιδιώτες.

«Μια ικανοποιητική αξιολόγηση σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος βοήθειας θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο να εγκρίνει την αποδέσμευση των 800 εκ. ευρώ που απομένουν για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών», όπως σημειώνεται από τον ESM.