X

Μέρκελ: η ευρωζώνη αφήνει πίσω της την περίοδο των μνημονίων

Η αναφορά της Καγκελαρίου της Γερμανίας για την Ελλάδα. Πού θα στοχεύσει ο επόμενος προϋπολογισμός της ευρωζώνης.

Ant1news

«Η ευρωζώνη αφήνει πίσω της την περίοδο των μνημονίων», δήλωσε πριν από λίγο η Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο και όλες οι οικονομίες αναπτύσσονται».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η πολιτική στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στους ξεκάθαρους αγώνες.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι «η Γερμανία και η Ιταλία συμφωνούν πως ο επόμενος προϋπολογισμός θα πρέπει να εστιάζει στην μετανάστευση, την άμυνα, την επιστήμη και την ψηφιακή καινοτομία».

Αναφερόμενη στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εκτίμησε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το SPD να συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Νομίζω πως έπειτα από ένα πολύ λεπτομερές και εξαντλητικό προσχέδιο μιας συμφωνίας συνασπισμού, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι τόσο τα μέλη του SPD όσο και το συνέδριο της CDU... θα δώσουν μια θετική αποτίμηση αυτής της συμφωνίας συνασπισμού», είπε η Μέρκελ.

«Αλλά πρέπει να περιμένουμε για τα αποτελέσματα», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.