X

Handelsblatt: κατά του Ευρωπαίου Υπουργού Οικονομικών κορυφαία στελέχη της Μέρκελ

Διχάζονται τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της Μέρκελ στο ζήτημα της θεσμοθέτησης ενός Υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη.

Ant1news

Ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών της Άγκελα Μέρκελ επιθυμούν να περάσουν σχέδιο, σε συνάντηση εντός της εβδομάδας, που θα απορρίπτει την ενοποίηση των κρατικών χρεών στην Ευρώπη, αλλά και οποιαδήποτε δημοσιονομική πολιτική χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο σε εθνικό επίπεδο, ανέφερε η Handelsblatt.

Η καθημερινή οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από την συντηρητική ομάδα της κυβερνητικής ηγεσίας, ανέφερε πως ανώτατοι αξιωματούχοι επίσης αντιτίθενται στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών.

Το γκρουπ των πολιτικών περιλαμβάνει κοινοβουλευτικούς ηγέτες του συντηρητικού μπλοκ στην Bundestag, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ηγέτες από 16 κρατίδια της Γερμανίας, ανέφερε η Handelsblatt.

Η Μέρκελ θα συμμετέχει τη Δευτέρα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη.

Η σχετική αναφορά, υπογραμμίζει την αντίσταση μεταξύ των Συντηρητικών της Μέρκελ, σε οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που θα οδηγούσαν τους Γερμανούς φορολογούμενους να χρηματοδοτούν άλλα κράτη-μέλη.

Οι Συντηρητικοί είναι νευρικοί αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, μετά την «αιμορραγία» ψηφοφόρων που υπέστησαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προς το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα AfD.

Τον προηγούμενο μήνα η Μέρκελ απήυθυνε πρόσκληση για πνεύμα συμβιβασμού στην μεταρρύθμιση της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πίεσε για αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της νομισματικής