X

Σολτς: η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί πάλι στα πόδια της

Τι λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για τις αποφάσεις του Eurogroup. Φιέστα της Κυβέρνησης στο Ζάππειο. Με γραβάτα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. "Πυρά" της αντιπολίτευσης

Ant1news

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα σύντομα "θα σταθεί πάλι στα πόδια της" εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με ανάρτηση του στο twitter, όπου χαρακτηρίζει "ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη" τις "σημαντικές αποφάσεις για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος" που έλαβε το Eurogroup "ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις”.

Με εκδήλωση στο Ζάππειο γιόρτασε η Κυβέρνηση τις αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εμφανίστηκε με γραβάτα, την οποία ωστόσο φόρεσε μόλις για περίπου μισή ώρα, όσο διήρκεσε η ομιλία του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά τις αποφάσεις για επιμήκυνση της ωρίμανσης του δανείου από τον EFSF και τις άλλες ρυθμίσεις που «κλείδωσαν» στο Eurogroup της Πέμπτης, λέγοντας ότι «η χώρα αλλάζει σελίδα».

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην Κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία.