X

“Βεντέτα” Μητσοτάκη - Μοσκοβισί για τις συντάξεις

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος “σήκωσε το γάντι” που του πέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η οργισμένη απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Δεν πέρασαν 24 ώρες και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγώντας την κόντρα, σε «βεντέτα».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε χθες τον Επίτροπο να είναι πιο προσεκτικός όταν λέει ότι ίσως να μην μειωθούν οι συντάξεις, και σήμερα ο κ. Μοσκοβισί, ανταπέδωσε με το ίδιο νόμισμα.

 «Η ελεγχόμενη επιτήρηση, αντίθετα με αυτά που ακόμα και χθες στην Αθήνα έλεγαν κάποιοι πολιτικοί που θα έπρεπε να προσέχουν πολύ τα λεγόμενα τους, γιατί η πολιτική δεν θα πρέπει να πηγαίνει αντίθετα στην πραγματικότητα, η ελεγχόμενη επιτήρηση λοιπόν δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων μιλώντας στην Ευρωβουλή.

Με οργή απάντησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν θα πληρώσει ο κ. Μοσκοβισί τις μειώσειις των συντάξεων και του αφορολόγητου αλλά ο ελληνικός λαός" και πρόσθεσε ότι "αν ο κ. Τσίπρας όντως εννοεί πως δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στη μεταμνημονιακή εποχή να τις ξεφηφίσει και η ΝΔ θα τον υποστηρίξει".   

Σε άλλο μήκος κύματος ο Πρόεδρος του Eurogroup, που ξεκαθάρισε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται

«Είναι πολύ σημαντικό  Ελλάδα να συνεχίσει να ενστερνίζεται αυτή την στρατηγική, και να την εφαρμόσει μακροπρόθεσμα. Και ενθαρρύνομαι όταν ακούω ότι οι ελληνικές αρχές να ενστερνίζονται αυτή την άποψη», υπογράμμισε ο Μάριο Σεντένο.

Νέο Μνημόνιο είναι το όραμα του κ. Μητσοτάκη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δημήτρης Τζανακόπουλος.