X

Γιούνκερ για συντάξεις: τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν

Τέλος στα σενάρια αναδιαπραγμάτευσης των περικοπών στις συντάξεις βάζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ant1news

"Σκωτσέζικο ντους" για την Ελλάδα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μετά τα καλά λόγια που είπε για τις προσπάθειες των Ελλήνων, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνέχεια έστειλε ξκάθαρο μήνυμα όσον αφορά τις μελλοντικές περικοπές συντάξεων

«Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η λακωνική απάντηση του προέδρου της Κομισιόν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της “Καθημερινής”, στις Βρυξέλλες, στην ερώτηση εάν υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του νομοθετημένου μέτρου των περικοπών των συντάξεωντη μη εφαρμογή του οποίου έθεσε σήμερα η κυβέρνηση στους θεσμούς. 

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιούνκερ δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Παράλληλα είπε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα» .

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα» αλλά ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα πλέον «βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Όσον αφορά την συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία και επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο - Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.