X

Μοσκοβισί: μην περιμένετε κακές εκπλήξεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Το μήνυμα του Μάριο Σεντένο για την Ελλάδα μετά το έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες…

Ant1news

Δεν πρόκειται να υπάρξουν «κακές εκπλήξεις» για τον ελληνικό προϋπολογισμό διεμήνυσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί μετά το έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

"Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή" δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας ως μια «καλή είδηση» ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Σεντένο: έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της. 

"Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των επόμενων ετών για να είναι και στο μέλλον ένα success story", δήλωσε ο Σεντένο.. 

Όσον αφορά τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για την περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο σε αρκετά "ευαίσθητα θέματα" και παρέπεμψε στη σύνοδο των ηγετών τον Δεκέμβριο για τις αποφάσεις. Επισήμανε ακόμα ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σήμερα πιο ανθεκτικές απ' ό,τι στο παρελθόν, ωστόσο οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για την περαιτέρω μείωση του ρίσκου. 

Ανέφερε τέλος ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) σε χρηματοοικονομικά προγράμματα. Για την Ιταλία ο Σεντένο δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατάσταση, θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη και επίσης να μην ανεβάζουμε τους τόνους".