X

Περί πολιτικού ήθους

Οι πράξεις, τα λόγια και τα γραπτά μας, μας προσδιορίζουν. Γι΄αυτό όσοι ενεργούν υπό το βάρος παρορμήσεων, εν θερμώ ή με τρικυμία εν κρανίω πρέπει να είναι πιό προσεκτικοί.

Ant1news

Με τον ίδιο τρόπο μας προσδιορίζει και η ψήφος. Στις εκλογές, φυσιολογικά, θα έπρεπε κάποιος να ψηφίζει με βάση τον τρόπο σκέψης του, έχοντας υπόψη τα προγράμματα των κομμάτων, σύμφωνα με τις ιδεολογικές προσεγγίσεις του, αλλά και αναλογιζόμενος τη συνάφεια λόγων και πράξεων των κυβερνώντων.

Η απλή ψήφος του πολίτη είναι αυτή που στέλνει έναν υποψήφιο στη Βουλή. Γι αυτό και ο καθένας πρέπει να έχει νου και γνώση πηγαίνοντας προς την κάλπη. Τα λάθη μετά την απομάκρυνση είναι ανθρώπινα και δικαιολογούνται αρκεί να μην είναι επαναλαμβανόμενα.

Στις δημοκρατικές εθνοσυνελεύσεις οι εκπρόσωποι επιλέγονται από τον λαό. Είναι οι εκλεκτοί των εκλογέων οι οποίοι οφείλουν να ψηφίζουν κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Με απλά λόγια οι εκλεγόμενοι αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω και την κοσμοθεώρηση των ψηφοφόρων τους.

Οι εκλεγμένοι αντικατοπτρίζουν εν ολίγοις το σύνολο της κοινωνίας. Οφείλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε καλά ποιούς και γιατί τους στέλνουμε στο κοινοβούλιο. Διότι το ποιόν, ο πράξεις, τα λεγόμενά, η εν γένει συμπεριφορά, το ήθος και τα γραπτά τους, χαρακτηρίζουν τελικά κι όσους τους έχουν ψηφίσει.   

Αυτά τα λίγα με αφορμή πρόσφατες ομοφοβικές θέσεις σε κοινωνικά δίκτυα που απαντήθηκαν δεόντως και καταλυτικά από τους "κουτόφραγκους" ενδιαφερομένους.