X

Επιστροφή στην πραγματικότητα

Η πεντάμηνη πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μέσα σε θανάσιμες αοριστίες φθάνει στο τέρμα.

Ant1news


Οι δημιουργικές ασάφειες δεν δίνουν δυνατότητες, όταν μάλιστα όλος ο κόσμος, μας έχει πλέον γυρίσει την πλάτη. Οι ουτοπικές φαντασιώσεις των κυβερνώντων έχουν υποκαταστήσει την πραγματικότητα. Κι αυτό συνεπάγεται καταστροφή.

Ο χρόνος τελειώνει. Και πρέπει να υπάρξει συμφωνία αφού πρώτα υπάρξει σαφής επιστροφή στην πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα γνωστή εδώ και πέντε χρόνια την οποία όμως αρνείται να δεχθεί η κυβερνητική συμμαχία. Η αγορά ασφυκτιά. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Στην καλύτερη περίπτωση λαμβάνουν απάνθρωπα μέτρα για να περισώσουν ό, τι είναι δυνατόν. Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στην κυβέρνηση. Αρκεί να μην πειραχθεί το κράτος-τέρας που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα, με ευθύνη προηγουμένων κυβερνήσεων, το οποίο όμως στηρίζεται, ως πολύτιμο λάφυρο, από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι θεωρίες ρήξης που εκ πεποιθήσεως κτίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ως παλαιοί αριστεροί, δεν έχουν καμμιά σχέση με τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με ρήξεις όταν πλέον δεν υπάρχουν συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση. Χωρίς συμμάχους δεν μπορεί να γίνει βήμα προόδου. Κι αυτή την ώρα είμαστε πλέον απολύτως μόνοι μας. Ουδείς μας εμπιστεύεται. Ούτε καν οι «γνωστοί» από τους οποίους θα ζητούσαμε δανεικά...

Η χώρα δεν έχει ανάγκη παρατάσεων σήμερα πλέον. Με παρατάσεις στην ασάφεια δυστυχώς δεν έρχονται επενδύσεις. Δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Δεν δίνεται καμμία προοπτική ανάπτυξης με στήριξη του κρατισμού, με αυξήσεις φόρων αντί για μειώσεις των δημοσίων δαπανών και εναντίωση σε κάθε ενέργεια που θα βοηθήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η χώρα έχει ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους. Θα μου πείτε, την κακή συμφωνία που σήμερα πλέον θα υπογραφεί,ποιος θα την υλοποιήσει; Οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης; Αυτό όμως είναι πρόβλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να το λύσουν και όχι των Ελλήνων πολιτών που αγωνιούν, αγχώνονται, τρέμουν για το αύριο.