X

Με την καλή έννοια

Δεν είναι λιβανιστήρι. Αλλά με την...καλή έννοια βρίσκω ενδιαφέρουσα τη σύγκριση αυτών των πρώτων 23 ημερών στους αυτοδιοικητικούς θώκους, του χειμαρρώδη μάνατζερ με άλλους συναδέλφους του αιρετούς.

Ant1news

Διατηρώντας ατόφια τα χαρακτηριστικά του "οδοστρωτήρα"-που για ορισμένους δεν συνάδουν με την συμβατική φιγούρα του δημάρχου-ο άρχων του Μαραθώνα εκπέμπει δυο σημαντικά μηνύματα:

Καταρχήν ότι δεν θα ασκήσει διοίκηση προτού ολοκληρώσει την απογραφή όσων παρέλαβε. Μπορεί για αρκετούς να ξεπερνά  τα όρια της επικοινωνιακής υπερ-προβολής, όμως η ουσία της κίνησης αναδεικνύει κατά τη γνώμη μου την ύπαρξη συγκεκριμένου πλάνου, αλλά και την βούληση να το υπηρετήσει με μεθοδικότητα. 

Θα μου πείτε κι άλλοι ξεκίνησαν από τέτοια αφετηρία. Δεν θα διαφωνήσω αλλά θα υπενθυμίσω ότι είτε κράτησαν τα αποτελέσματα της απογραφής για το τέλος της θητείας τους ως λάφυρο για την προεκλογική εκστρατεία, είτε πυροδότησαν την βόμβα των "ευρημάτων", αλλά πριν "γυρίσει" το φεγγάρι έτρεξαν να σβήσουν το φυτίλι της.

Και τούτο νομίζω ότι θέλει να στείλει ως δεύτερο σήμα ο "Ηλίας του Μαραθώνα", και πάλι με την καλή έννοια. Λογοδοσία με ανοιχτά δεδομένα, συμμόρφωση με την σύννομη κατάσταση, χωρίς να χαμπαριάζω και πολλά.  Γυμναστήριο χωρίς άδεια, όχι από τον Ηλία.

Δηλαδή μωρή ή μωρέ δουλεύω για αυτήν πενταετία και δεν χτίζω για την επόμενη. Και έτσι θα με φάτε στη μάπα.

Από την δική μου οπτική, εάν ο Ηλίας του Μαραθώνα, βγάλει κι αποτελέσματα τότε: όλα καλά, όλα καλά θα μας πάνε.