X

Ευαισθησία a la carte

Μια εβδομάδα συμπληρώνει η κινητοποίηση αγανάκτησης και απελπισίας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών.

Ant1news

Σε μια δομή όπου η ανθρωπιά εξαντλείται στο φιλότιμο και τις τραγικές ελλείψεις εκτρέφει η αδιαφορία και η υποσχεσιολογία. Με την κατάληψη της, τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ "ΜΗ∆ΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ", βγάζουν μια ακόμη κραυγή αγωνίας.

Χόρτασαν από εκδηλώσεις "καλών προθέσεων" και από δεσμεύσεις. Αυτές όμως δεν αρκούν για να προσδώσουν ανθρώπινη υπόσταση στο ίδρυμα κλειστής φροντίδας.

Εδώ και καιρό κάνουν συλλογή από ανακοινώσεις καλών προθέσεων, αλλά ουσιαστική  λύση έως και σήμερα δεν εχει δοθεί. Και αποδεδειγμένα, ο μοναδικός σκοπός αυτών των ανακοινώσεων ήταν και είναι η εκτόνωση των εντυπώσεων, ώστε να ξεχαστεί το θέμα, θα γράψουν με παράπονο και οργή.

Τα περιθώρια για εκδήλωση «καλών προθέσεων» εξαντλήθηκαν πλέον, διότι η κατάσταση ξεπέρασε και το μη παρέκει.  Ήρθε η ώρα τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα και οι πομπώδεις διακυρήξεις να γίνουν πράξεις. Συγκεκριμένη πολιτική, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και επαναπροσανατολισμό των κοινωνικών δαπανών. Αν αυτό δεν είναι προοδευτικό, τότε τι είναι;

Η αποϊδρυματοποίηση απαιτεί, όπως ορθά υπογραμμίζουν τα μέλη της κίνησης, τη μετάβαση από τις υπάρχουσες ιδρυματικές δομές σε παράλληλες δομές μέχρι το οριστικό κλείσιμο των πρώτων. ∆εν θα πρέπει να επενδύονται χρήματα στις πρώτες και η μετάβαση να γίνεται για όλες τις περιπτώσεις ταυτόχρονα χωρίς να εξαιρούνται για παράδειγμα οι λεγόμενες βαριές αναπηρίες.

Δεν μπορεί η ευαισθησία να είναι a la carte. Διότι απλά, εικόνες όπως αυτές καθιστούν έγκλημα οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση.