X

Arena Amazonia στο Μανάους

Στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στο Μανάους βρίσκεται το στάδιο Arena Amazonia που χτίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ant1news

Στην «καρδιά» του δάσους του Αμαζονίου, στην πόλη Μανάους στη βορειοδυτική Βραζιλία, χτίστηκε το Arena Amazonia που θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Το χωρητικότητας 42,374 θέσεων γήπεδο, βρίσκεται σε μία πραγματικά εντυπωσιακή τοποθεσία και ξεχωρίζει αισθητά από τα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας.

Για την κατασκευή του λήφθηκε σοβαρά υπόψιν το περιβάλλον της περιοχής, και η επιρροή στην αρχιτεκτονική του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού η κατασκευή μοιάζει με ψάθινο καλάθι, προϊόν για το οποίο η συγκεκριμένη περιοχή φημίζεται.

Στην οικολογική κατασκευή έχει προβλεφθεί η χρησιμοποίηση του βρόχινου νερού που θα συγκεντρώνεται, στις τουαλέτες ή για το πότισμα του αγωνιστικού χώρου, ενώ η αφθονία ηλιοφάνειας στην περιοχή, θα χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας.


Το Arena Amazonia θα φιλοξενήσει 4 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αγγλία-Ιταλία, Καμερούν-Κροατία, ΗΠΑ-Πορτογαλία και Ονδούρα-Ελβετία, πριν μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.