X

Στάδιο do Beira Rio

Στο Πόρτο Αλέγκρε βρίσκεται το στάδιο Beira Rio, ένα από τα στάδια που θα φιλοξενήσουν αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ant1news

Ένα από τα μεγαλύτερα στάδια στα νότια της Βραζιλίας, το Estadio Jose Pinheiro Borda του Πόρτο Αλέγκρε, χωρητικότητας 48.849 θεατών, θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια της φάσης των ομίλων κι ένα της φάσης των 16 της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Το στάδιο αρχικά πήρε το όνομά του από τον πορτογάλο μηχανικό Χοσέ Πινιέιρο Μπόρντα, που επέβλεψε την κατασκευή του, αλλά πέθανε πριν το δει να ολοκληρώνεται το 1969.

Στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό ως Estadio do Beira Rio ή με το παρατσούκλι "Gigante do Beira Rio" (O Γίγαντας του Μπέιρα-Ρίο), που του αποδόθηκε εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του.

Έδρα της Ιντερνασιονάλ, η οποία με 2 Κόπα Λιμπερταδόρες και τρία πρωταθλήματα, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Βραζιλίας.

Στο Estadio do Beira Rio θα φιλοξενηθούν οι αναμετρήσεις: Γαλλία-Ονδούρα, Αυστραλία-Ολλανδία, Νότια Κορέα-Αλγερία, Νιγηρία-Αργεντινή, κι ένα ματς της φάσης των 16.