X

Η επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε ήδη τα Γιάννινα

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου πλήγηκε τα ξημερώματα από σφοδρή καταιγίδα που δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Ant1news

Η φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Αλβανία και άφησε πίσω της τρείς νεκρούς, «κατηφόρισε» προς τη χώρα μας και το πρωί έπληξε την πόλη των Ιωαννίνων.

Τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί κι από την μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα, δημιουργήθηκε σωρεία προβλημάτων. Οι παραλίμνιοι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν και τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στους δρόμους από τα παλαιά  σφαγεία ως την πλατεία Μαβίλη, που μεταμορφώθηκαν σε ποτάμια.

Οι κάτοικοι μιλάνε για βουλωμένα φρεάτια, αλλά και κακοτεχνίες που είναι υπεύθυνες για την εικόνα που παρουσίαζε η πόλη το πρωί. Η τροχαία Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού .Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων, βράχων και φερτών υλικών. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο 32ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιωαννίνων-Χουλιαράδων και στο 28ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης στη θέση Ασφάκα.

Για το λόγο αυτό από τα ξημερώματα εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου, με την συνδρομή 18 μηχανημάτων, αγωνίζονται να διορθώσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.